KROMPIRJEVA SOLATA
Brez majoneze!
SESTAVINE:
· 1 kg rdečega krompirja (oz. krompirja, ki se ne razkuha)
· 5 žlic belega vinskega kisa
· ½ skodelice ekstra deviškega oljčnega olja
· 2 čajni žlički dijonske gorčice
· sol in poper po okusu
· ½ manjše rdeče čebule, narežite
· po 2 žlici sveže nasekljanega kopra, bazilike in peteršilja
PRIPRAVA:
Krompir skuhajte v slani vodi, dobro odcedite in narežite na polovičke, četrtine ali rezine (odvisno od velikosti vašega krompirja). Stresite ga v večjo skledo.
Dokler je krompir še dokaj vroč, ga prelijte s 3 žlicami kisa, premešajte in pustite, da se ohladi ter absorbira kis.
Medtem v manjši skledi dobro zmešajte oljčno olje, preostali dve žlici kisa (oz. po okusu), gorčico ter solite in poprajte po okusu.
Z mešanico prelijte krompir in nežno premešajte. Dodajte nasekljano čebulo in zelišča.