Aloe vera za obnovitev življenjskih moči

16. 5. 2007

Po podatkih Svetovne zdravstvene organizacije je v civiliziranem svetu 85 odstotkov vseh bolezni posledica napačnega prehranjevanja, zato je danes prav posebej pomembno, da poleg redne rekreacije za svoje telo poskrbimo tudi s pravilno prehrano.

Aloe vera pomaga telesu v boju proti številnim negativnim dejavnikom, ki smo jim izpostavljeni vsak dan. Nezdrava prehrana, kajenje in onesnaženost zraka povzročajo, da je naš organizem stalno na udaru prostih radikalov. Sestavine v aloe veri nam pomagajo pri vezavi prostih radikalov v telesu in s tem njihovi nevtralizaciji.

Poplava različnih dražljajev povzroča preobremenjenost vegetativnega živčevja, kar vodi do zožitve žil. Organi so zato slabše prekrvavljeni in ne morejo optimalno delovati. Tudi razstrupljanje skozi ledvice in jetra je oslabljeno. Strupi se kopičijo, telo pa postaja vedno bolj občutljivo in dovzetno za razna obolenja.

Sodoben način prehranjevanja zdravju torej nikakor ne koristi in mnogo ljudi ima težave zaradi prevelike kislosti telesa. Aceman, ki ga najdemo v aloe veri, zelo pozitivno deluje na presnovne procese. Zaradi stabiliziranja sluznice se v črevesju izboljša izmenjava snovi, zmanjša se pripravljenost organizma z beljakovinami, normalizira se pH-vrednost krvi, izboljšajo se presnovni procesi v celicah.

Zaradi slabe prekrvavitve, preveč sedenja, premalo gibanja in napačnega prehranjevanja pri mnogih ženskah prihaja do zastoja limfe ter do odlaganja končnih presnovnih produktov v veznem tkivu, s tem pa se zmanjšuje prožnost vezivnega tkiva. Posledice so vidne kot celulit, pomarančasta koža.

Aloe vera pomaga pri tem pojavu, saj zaradi sposobnosti uravnavanja črevesnega delovanja rastlina pospešuje izločanje presnovnih strupov in s tem zmanjševanje pomarančaste kože.

Sokovi Aloe Vera Esi so edini na našem trgu s tremi certifikati kakovosti.

Bogati so z/s:

  • vitamini, minerali in antioksidanti, ki jih človeško telo nujno potrebuje
  • aminokislinami, ki imajo blagodejen vpliv na imunski sistem
  • encimi, ki nam pomagajo pri razgradnji maščob in škodljivih prostih radikalov,
  • mukopolisaharidi, ki so bistvenega pomena za boljšo prebavo
  • proteini, ki zagotavljajo odlično hranilno vrednost

Za več informacij o izdelkih kliknite tukaj.