Recept: Piščanec po jamajško in solata z mangom

Recept: Piščanec po jamajško in solata z mangom (foto: Osebni arhiv) Osebni arhiv
10. 2. 2014

Presenečeni boste nad okusom piščanca – ta je zares slasten in sočen, solata z mangom je le še pika na i.

Hitri nasveti

Marinado pripravite že zjutraj, še boljše pa je, če meso pripravite večer prej.

Piščanca pecite na zmernem ognju in raje kakšno minutko dlje. In nikar se ne ustrašite, piščanec se bo zaradi marinade hitro obarval nekoliko temneje. To seveda še ne pomeni, da je pečen. Raje prej preverite.

Bolj zrel mango boste izbrali, bolj sočna in sladkasta bo solata.

Če vas naslednji dan čaka naporen urnik, lahko tudi solato pripravite dan prej. Tako naslednji dan le na hitro popečete piščanca in okusno kosilo je pripravljeno.

Recept

Za pripravo piščanca potrebujete:

  • 100-140 g piščanca (najboljše so prsi kar v celem kosu)
  • 2 stroka česna oz. 4, če so ti manjši (drobno nasekljane)
  • 2 žlički sveže naribanega ingverja
  • 1/4 žličke kajenskega popra
  • 2 žlički timijana
  • 1 žlička pimenta
  • 1/2 žličke muškatnega oreščka
  • 1/2 žličke cimeta
  • 1 žlička mlete paprike
  • sol in poper (po vašem okusu)
  • 1,5 žličke medu
  • olivno olje

Za solato potrebujete:

  • 1 mango, olupljen in narezan na koščke
  • 1/2 kumare, prav tako narezano na manjše koščke
  • 4 majhne paradižnike v grozdu (narezane na četrtine)
  • 1/4 rdeče čebule (drobno nasekljane)
  • sok pol limone (oz. po okusu), olivno olje
  • peteršilj za dekoracijo

Priprava:

1. Pripravite marinado – piščanca solite in poprajte, dodajte preostale začimbe, česen, ingver in olje. Pustite počivati v hladilniku.

2. Ponev segrejte in piščanca na zmernem ognju pecite od 7-8 minut oziroma dokler ni dobro pečen.

3. Medtem pripravite solato. Zmešajte narezan mango, kumaro, paradižnik in čebulo ter začinite.

4. Piščanca in solato preložite na krožnik, potresite s peteršiljem in postrezite.

Čas priprave: 20 min.
Na porcijo: približno 260 kcal, beljakovine: 33,8 g, maščobe: 6 g, ogljikovi hidrati: 17 g, vlaknine: 1,9 g