Buča hubbard

Buča hubbard (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
15. 10. 2010

To je vrsta neugledne in bradavičaste buče, ki spada med buče velikanke. Ima trdo kožo, ki ni užitna, zato pa je toliko bolj slastno sočno, oranžno-rumeno meso.

Zakaj je zdrava

Poleg vitaminov A in C je v buči tudi veliko kalija, ki naj bi pomagal nadzorovati krvni tlak.

Kako jo uživamo

Bučo olupite in jo razrežite na kocke. Pražite jo na oljčnem olju z narezano čebulo in mletim česnom, dokler se ne zmehča. Nato pecite 40 minut v pečici pri 180 °C. Začinite po okusu.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri