Zato je pomembno, da svojemu telesu zagotovite dovolj magnezija

Zato je pomembno, da svojemu telesu zagotovite dovolj magnezija (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
13. 10. 2017 Promocijsko sporočilo

Magnezij v našem telesu opravlja več funkcij. Pomemben je tako za pravilno zgradbo kosti kot za pravilno presnovo ogljikovih hidratov in maščob ter za pravilno delovanje srca in živčevja. Za zadosten vnos bi morali poskrbeti vsi, predvsem pa ljudje, ki imajo sladkorno bolezen, povišan tlak ali povišane maščobe v krvi ter tudi nosečnice in doječe mamice.

Med nosečnostjo, kot tudi med dojenjem se potreba po magneziju za približno 5 do 10 odstotkov. Do pomanjkanja magnezija in tudi kalija pogosto pride že v prvih mesecih nosečnosti zaradi bruhanja. Telo pa pomanjkanje težko nadoknadi zgolj iz prehrane.

Z magnezijem najbogatejšo mineralno vodo na svetu imamo prav v Sloveniji. To je Donat Mg. Priporočeno je, da ga nosečnice in doječe matere uživajo za uravnavanje odvajanja blata in predvsem zato, ker vsebuje veliko mineralov, predvsem magnezija, ki je nujno potreben za razvoj kosti pri plodu oziroma otroku. Donat Mg pa poleg magnezija vsebuje še druge mikroelemente, ki so tudi zelo pomembni tako za nosečnico kot za plod.

Več o mineralni vodi Donat Mg lahko izveste TUKAJ in tudi na blogerski konferenci za starše MOJ BLOG, MOJ DRUGI OTROK. 

Vse mamice in bodoče mamice, ki se že ali še razmišljate, da bi se začele ukvarjati z bloganjem, vabimo na blogersko konferenco za starše MOJ BLOG, MOJ DRUGI OTROK, kjer bodo svoje recepte za uspešen blog z nami delili Jani Jugovic – Cool Fotr, Tina Deu – Tina in Fantje, Jure Marolt – Ljubki nesmisel, Ana Žontar Kristanc – Anina Kuhinja in mnogi drugi.

MOJ BLOG; MOJ DRUGI OTROK

Več o blogerski konferenci si lahko preberete TUKAJ!