6 preprostih prehranskih trikov, ki bodo 'topili' kilograme

6 preprostih prehranskih trikov, ki bodo 'topili' kilograme (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
4. 9. 2015

Včasih je za boljši rezultat potrebnih le nekaj majhnih sprememb. Za lažji začetek, smo poiskali 6 preprostih trikov, ki jih začnite uporabljati že danes.

1. Začnite s kosmiči

Skuhajte si nekaj ovsenih kosmičev ali pa jih namakajte čez noč (odlična tekočina za namakanje je pomarančni naravni sok). Kosmičem dodajte sadje – siti boste in ne boste imeli želje po sladkem.

Preberite: Ali z vadbo na prazen želodec telo porabi več odvečne maščobe?

2. Solata pred obrokom

Pred kosilom in večerjo si naredite veliko skledo zelene solate, ki ji lahko dodate zelje, krešo, rukolo ... Solata vas bo že delno nasitila, občutek boste imeli, da ste res nekaj pojedli in v miru se boste nato predali večerji, na primer kakšnemu piščančjemu fileju in kuhani zelenjavi.

3. Naredite gvakamole

Zelo pomembno je, da jeste doma narejeno hrano, ki ne vsebuje kemikalij in drugih dodatkov. Avokado je super hrana za izgubo trebuščka – vsebuje kup zdravih snovi ter močno poteši lakoto. In očitno tudi nenasičene maščobe, ki se skrivajo v avokadu, preprečujejo nabiranje maščob na trebuhu.

Več: 8 razlogov, zakaj je avokado 'kralj' med sadeži

4. Moč z jajci

Jajca so odlična izbira za zajtrk ali kosilo, saj praktično nimajo maščob, a imajo veliko beljakovin. Jajca ponovno postajajo eden od zakonov v zdravi prehrani!

5. Magični eliksir

Za dobro jutro si pripravite velik kozarec mrzle 'detoks' vode, v katerega dajte narezane kose limone, pomaranč in grenivke. Čez dan popijte 8 takih kozarcev – vaša energija bo na rhuncu in vaš trebušček bo kopnel.

Preberite: 10 razlogov, zakaj bi morali vsako jutro piti vodo z limono

6. Zdrav prigrizek

Naredite si svoj zelo zdrav mešani prigrizek, ki vam bo pomagal premagati največje navale lakote: različni oreščki, semena, suho sadje in koški črne čokolade.

7. Črna čokolada in jagodičje

Antioksidanti v kakavu vas bodo spravljali v dobro voljo, znižali vam bodo sladkor v krvi in predvsem bo kakav potešil vašo lakoto po sladkem. Jagodičje pa je itak odlično za naše zdravje in tudi v boju s kilogrami in maščobami.

Več si preberite v članku Kako v 14 dneh izgubiti trebušček?