Božansko, hitro pripravljeno in zelo izzivalno je sadje, glazirano s čokoladno glazuro iz presnega kakava. Kose sadja preprosto namočimo v glazuro in postavimo v hladilnik, da se čokolada strdi.
Recept za čokoladno glazuro iz presnega kakava
Sestavine:
- 300 ml stopljene kokosove maščobe
- 150 ml agavinega sirupa
- 200 ml presnega kakava v prahu
- ščepec soli
- ščepec burbonske vanilje
Priprava:
Vse sestavine stresemo v mešalnik in na hitro premešamo, da dobimo gladko in sijočo glazuro.
Če je glazura pregosta, ji dodamo žličko ali dve vroče vode in jo še enkrat premešamo.
Katja Mrzel, pobudnica društva Zeleni ponedeljek, nutricionistka in mojstrica hranjenja, foto: Luka Arnuš
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?