Presenetljiv nasvet fitnes trenerke o tem, kaj jesti

Presenetljiv nasvet fitnes trenerke o tem, kaj jesti (foto: Profimedia) Profimedia
19. 11. 2015

Fitnes trenerka za ženske Nuša Gnezda ima tokrat za vas nasvet, ki smo ga redko vajeni dobiti od fitnes trenerjev. A utegne biti rezultat mnogo bolj učinkovit kot vse diete, ki ste jih kdaj koli preizkusili - in izgubili bitko. 

Prosim, umirite se s to prehrano

Vsak, ki me pozna, ve, da moja prehrana ni 'zajčja', da ne štejem kalorij in da se ne obremenjujem (več), kaj dam v usta. Verjamem v to, da obstaja hrana za dušo in obstaja hrana za telo. In potrebujemo oboje.

Medtem ko obožujem svoje barvne smoothije, ribice in domačo zelenjavo, uživam tudi v domačih štrukljih, štrudlu in dobri pici. (Ne verjamem, da obstaja nekaj boljšega od sirovih štukljev, ki jih naredi moja mama.) Prosim, umirite se s to prehrano. Življenje je božansko in prelepo, uživajte, ko jeste in se ne obremenjujte.

Naše telo je lepo in pomembno ...

Ampak tudi naša duša je pomembna - poiščite zlato sredino

Resnično, vse je v tem, da poiščete neko zlato sredino in uravnovesite vse skupaj. Jejte s tistimi, ki jih imate radi, jejte za dušo tako pogosto, kakor jeste za svoje telo. Hrana je za CELO telo in telo je tudi duša. Nahranite jo.

Najbolj pomembno pa je, da odstranite krivdo

Ne krivite se, ko pojeste nekaj, kar so vam vcepili, da je slaba hrana, ne delite hrane na 'slabo' in 'dobro'. Če je dobra za vašo dušo, je dobra za vas. Saj je samo hrana!

Ni treba, da zbašete vase celo čokolado (niti telo, niti duša je ne rabita). To potrebuje vaša psiha, ki ji je bilo rečeno, da je to prepovedano in vi ste upornik, ki se upirate vsemu, ki vam kaj prepoveduje ...

Prej ko boste to razumeli, prej bo vse steklo tako kot mora. Če veste, da je nekaj slabo in prepovedano, je to še bolj privlačno. To vemo vsi. Zato se sprostite! Torej, ko vidimo recept, na katerem piše RECEPT brez slabe vesti, ga brez slabe vesti prezrite.

Nuša Gnezda

Nuša Gnezda je strokovnjakinja za vadbo za ženske in vadbo po porodu. Poiščete jo lahko na Facebook profilu ali ji pišete na nusa.gnezda@gmail.com. Spremljate jo lahko tudi na Instagramu.

Preveri še, kaj naredi fitnes trenerka, ko ji ni do vadbe. Pa tudi, kakšne vaje dela za zadnjico.