Recept za vse, ki obožujete slane zajtrke: te slastne kolačke boste hoteli pripraviti takoj! (pripravljeno v nekaj minutah)

Recept za vse, ki obožujete slane zajtrke: te slastne kolačke boste hoteli pripraviti takoj! (pripravljeno v nekaj minutah) (foto: profimedia) profimedia
29. 1. 2023

Kaj boste danes jedli za zajtrk? Če bi si radi privoščili nekaj slanega, imamo za vas odličen recept! 

Ste bolj za slan ali sladek zajtrk? Karkoli izberete, poskrbite, da bom čimbolj hranljiv - vključite beljakovine in vlaknine, da boste dolgo ostali siti in ne boste posegali po nezdravih prigrizkih. Takšen zajtrk vas bo založil z energijo, zato pozabite na zaspana jutra - od sedaj naprej boste tisti sodelavec, ki v službo pride naspan in z nasmehom. Opazili boste, da se lažje zberete, ker vam ne kruli želodec in z mislimi niste pri hrani. 

Dobro je, da imate zajtrk in tudi ni vseeno, kaj izberete. Zajtrk, ki ga pripravite sami, je mnogo kvalitetnejši od rogljička iz pekarne. Poskrbite, da se vaše jutro začne slastno in že dan prej specite slane kolačke, ki jih lahko vzamete s seboj tudi za malico. 

Recept za špinačne in sirove kolačke

Jajca v kolačkih vas bodo napolnila z beljakovinami, zelenjava pa z vitamini. Popolna kombinacija! 

Sestavine:

  • 1 žlica olivnega olja
  • 1 rdeča paprika
  • ščep soli in popra
  • 6 jajc
  • 120 ml mleka
  • 2 skodelici nasekljane špinače
  • 85 g svežega kremnega sira (lahko tudi kozjega)

Pečico segrejte na 180 stopinj in pripravite pekač za mafine. Masa bo pripravljena v nekaj minutah. 

V večji ponvi segrejte olje na srednjem ognju. Dodajte narezano papriko, sol in poper ter pecite pokrito med 6 do 8 minut. Vmes premešajte. 

V večji skledi stepite jajca, dodajte mleko, ščep soli in popra. Na koncu vmešajte špinačo in papriko. Maso enakomerno razporedite v pekač za mafine in po vrhu dodajte kremni sir. Vse skupaj postavite v pečico in pecite med 20 in 25 minut. (Tudi ko so kolački pečeni, lahko izgledajo mokri zaradi špinače.)

Pustite hladiti 5 minut, potem pa si jih privoščite. Kolačke hranite v hladilniku največ 3 dni. Lahko jih pogrejete v mikrovalovni pečici.