TA živila pomagajo pri izgubi maščob

25. 3. 2022
Deli
TA živila pomagajo pri izgubi maščob (foto: Profimedia)
Profimedia

Si tudi vi želite izgubiti nekaj odvečne maščobe? Privoščite si ta okusna živila.

Omega-3 maščobne kisline

K hujšanju pripomorejo tako, da uravnavajo nivo kortizola, "stresnega hormona", ki je povezan z zalaganjem maščob. Največ omega-3 maščobnih najdete v ribah, kot so losos, sardine in slanik, v oreščkih in v semenih: lanena semena, chia semena...

Kava

Tudi vaš najljubši napitek lahko pripomore k izgubi maščob! Če približno 1 uro pred vadbo popijete kavo, lahko med samo vadbo pokurite več kalorij. Ob tem pa je pomembno poudariti, da so razni dodatki v kavi (mleko, smetana, sladkor...) precej kalorični, zato je najbolje piti običajno črno kavo.

Jajca

Čeprav imajo rumenjaki visoko vsebnost holesterola, so cela jajca odlično živilo takrat, ko si želite izgubiti odvečno maščobo. Beljaki so bogati z beljakovinami, ki bodo nahranile vaše mišice, obenem pa jajca ohranjajo dolg občutek sitosti in tako preprečijo prenajedanje ter prepogoste prigrizke.

Zeleni čaj

Ta topli napitek ima številne pozitivne učinke na zdravje: med drugim naj bi pripomogel k zdravju srca in preprečeval določena rakava obolenja. Zeleni čaj pa pomaga tudi pri izgubi maščobe. Vsebuje namreč antioksidante, ki v zmernih količinah pomagajo pri hujšanju in izgubi maščobe na trebuhu.

Jabolčni kis

Jabolčni kis učinkovito deluje pri zmanjševanju apetita in tako preprečuje prenajedanje. V eni od raziskav so ugotovili, da dodajanje 2 žlic jabolčnega kisa dnevno v prehrano pripomore k izgubi kilogramov in maščobe na trebuhu.

Oljčno olje

Oljčno olje ima številne pozitivne učinke na telo: pripomore k zdravju srca in ožilja ter pomaga preprečevati številne bolezni. Obenem pa oljčno olje pospešuje metabolizem in tako pripomore k izgubi odvečnih kilogramov.

Vir: healthline.com

Novo na Metroplay: Matej Zemljič o zakulisju snemanja, dojemanju igralstva in stvareh, ki mu pomenijo največ