Testenine s šparglji in čičerko

Testenine s šparglji in čičerko (foto: Arhiv dearkitchen.net) Arhiv dearkitchen.net
29. 4. 2015

Izkoristite ta zeleni dar narave v kuhinji in šparglje pripravite s testeninami.

Sestavine:
  • 6–8 špargljev (razrežemo po dolžini in nato na pol)
  • 1 sesekljano čebulo
  • 1 drobno sesekljan česen
  • 1 pločevinko čičerke
  • 1/2 skodelice (120 ml) ovsenega ali mandljevega mleka
  • 1/2 (120 ml) vode, v kateri so se kuhale testenine
  • 250 g testenin
  • sol in poper
Priprava:

Začnemo kuhati testenine.

Medtem pripravimo vse sestavine in prepražimo čebulo na oljčnem olju, dokler ne postekleni. Dodamo česen in čičerko in rahlo pretlačimo (zdrobimo čičerko). Nato dodamo mleko, vodo, v kateri kuhamo testenine, in začinimo s soljo in poprom.

Dodamo še šparglje, zavremo, zmanjšamo na srednjo temperaturo in pokrijemo. Kuhamo približno 10 minut. Testenine skuhamo al dente, odcedimo in dodamo omaki.

Recept sta prispevali sestri Sandra in Anja – avtorici bloga DearKitchen; v reviji Lisa