Zdrav zajtrk: Jajčka s špinačo

25. 11. 2013 | Mario Sambolec
Deli
Zdrav zajtrk: Jajčka s špinačo (foto: Aleš Pavletič)
Aleš Pavletič

Tudi z izdelki, ki jih lahko kupimo v večji živilski trgovini se lahko držimo osnovnih načel zdrave prehrane. Predvsem pa se držite načela, da pojeste čim več tega, kar bi lahko ulovili, nabrali ali pridelali. Za zajtrk predlagamo jajčka s špinačo.

Za 4 osebe potrebujete:
  • 4–5 'kepic' zamrznjene špinače v lističih
  • 2 žlici albuminske skute
  • česen
  • žlička prečiščenega masla (ghee) 
  • 2 jajci
  • sol, poper
Priprava:

V ponvi segrejemo žličko prečiščenega masla in dodamo zamrznjeno špinačo. Ko se špinača odtaja, dodamo na drobno nasekljan česen, malo popražimo in dodamo albuminsko skuto ter solimo po okusu.

Sestavine razporedimo v tanko posteljico, na katero vlijemo dve jajci na oko. Pokrijemo s pokrovko, da se jajci do konca skuhata v sopari, na blagem ognju.

Solimo in popramo po okusu ter postrežemo.

Recept pripravila Mario Sambolec in Vesna Milenkovć, foto Aleš Pavletič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord