Zdrava in okusna juha iz rumene leče

Juha iz leče (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
18. 3. 2012

Obogatena s koriandrom. Preprosta, nasitna in tako gosta, da jo boste lahko zajemali kar s krekerjem.

Sestavine za okusno juho iz leče

Za štiri osebe:

  • 1 žlica kokosovega olja
  • 1 žlica koriandrovih semen
  • 6 skodelic zelenjavne jušne osnove
  • 1 1/5 skodelice rumene leče (ki jo sperete)
  • groba sol

Sestavine za čatni:

  • 1 skodelica svežega koriandra
  • 1 žlica svežega limetinega soka
  • 2 žlički kokosovega olja
  • 2 žlički drobno naribanega ingverja

Priprava:

V kozici segrejemo malo olja, na katerem na zmernem ognju pražimo semena koriandra. Približno eno minuto.

Dodamo lečo in zalijemo z zelenjavno jušno osnovo. Ko juha zavre, zmanjšamo temperaturo in pustimo vreti približno 40 minut oz. dokler se leča ne zmehča in ne absorbira skoraj vse tekočine. Posolimo po okusu.

Medtem priravimo čatni. Koriander, limetin sok, olje in ingver dobro zmiksamo v mešalniku.

Juho okrasimo s čatnijem in postrežemo.

 

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri