Recept za poletni posladek: Beljakovinske palačinke in beljakovinska ledena kava

Recept za poletni posladek: Beljakovinske palačinke in beljakovinska ledena kava (foto: profimedia) profimedia
18. 6. 2020

Bi nekaj sladkega, dobrega, poletnega, a ne bi preveč grešili? Za vas imamo odlične beljakovinske palačinke, ki so tako nasitne, da lahko zamenjajo kosilo in popoln posladek za poleten dan - beljakovinsko ledeno kavo.

Beljakovinske palačinke
profimedia

Za 2 porciji potrebujete: 240 g puste skute, 40 g beljakovinskega praška (najbolje vanilija), 2 žlici chia semen, 2 jajci, 3-4 žlice posnetega mleka, 2 vejici mete, 300 g jogurta (na primer češnja), maslo, olje ali kokosovo olje za peko, sadje za dekoracijo

  • Zmešajte skuto, beljakovinski prašek, chia semena, jajci in mleko ter testo pustite stati približno 10 minut.
  • Meto oplaknite, potrgajte lističe in jih primešajte jogurtu.
  • V namaščeni teflonski ponvi po porcijah specite manjše palačinke. Postrezite jih z jogurtom z meto in sadjem (na primer češnjami).
 Na porcijo približno: 36 g beljakovin in 20 g maščob.

Beljakovinske ledena kava
profimedia

Potrebujete naslednje: 250 ml kave, 250 ml mleka, 1 merico proteinskega praška z okusom vanilije, 10 ledenih kock, košček 70% črne čokolade

  • Kavo, mleko in proteinski prašek zmešajte, v dober mešalec lahko dodate tudi ledene kocke, drugače pa jih samo stresite v kozarec in prelijte kavno-beljakovinsko mešanico. 
  • Na vrhu naribajte košček črne čokolade.

Preberite še: Recept za čokoladne energijske kroglice za izlete

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri