Biftek na žaru z omako chimichurri

6. 6. 2009

Okusen hitri obrok.

Potrebujete

  • 40 dag težak zrezek iz govejega stegna
  • ? skodelice drobno sesekljanih listov peteršilja
  • šopek mladih
  • čebulic
  • 3 jedilne žlice rdečega vinskega kisa

Potrebujete še

  • 2 jedilni žlici vode
  • 3 stroke sesekljanega česna
  • ? čajne žličke soli
  • ? čajne žličke mlete rdeče paprike
  • ? čajne žličke grobo mletega črnega popra
  • ? skodelice oljčnega olja
  • sol in poper po okusu

Priprava

1 Za pripravo omake chimichurri v manjši skodelici dobro zmešajte kis, vodo, česen, sol, mleto papriko in poper. Nato v pripravljeno zmes postopoma in počasi dodajajte oljčno olje in dobro mešajte, da dobite emulzijo. Na koncu v omako vmešajte še sesekljan peteršilj.

2 Segrejte žar ali primerno veliko ponev za peko na štedilniku s prevleko proti prijemanju. Zrezek po okusu začinite s soljo in poprom ter pecite do želene stopnje toplotne obdelave. Če želite srednje pečenega, ga na vsaki strani pecite le 3? 4 minute oziroma toliko časa, da vbodni termometer, ki ste ga pred začetkom peke vstavili v središče najdebelejšega dela, pokaže 60 °C.

Čebulice očistite in jim odrežite korenine. Ko obračate zrezek, na žar ali v ponev dodajte še cel šopek čebulic in jih popecite, da listi ovenijo in rahlo počrnijo (približno 4? 5 minut).

3 Pečeno meso pokapljajte z omako chimichurri in postrezite popečeno mlado čebulo. Zadostuje za dve porciji.

Okusna priloga

Zajemalka kuhanega belega ali rjavega fižola in vroče koruzne tortilje.

Na porcijo

430 kalorij, 38 g beljakovin, 7 g ogljikovih hidratov, 28 g maščob (8 g nasičenih), 2 g vlaknin, 400 mg natrija.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri