Kdo pravi, da sladkosnedi ne morejo biti zdravi? Če slaščice pripravite sami, se zanje ne potrebujete prikrajšati.
Pripravite predpasnik in si naredite prigrizek, ki vam ne bo povzročal preglavic pri vašem zdravem življenju. Najbolje je, da vas ne bo vrgel iz ravnovesja in pustil negativnih posledic, tudi če si ga privoščite pred ali po treningu (po hranljivem obroku).
Potrebujete:
- 170 g mandljev
- 150 g ovsenih kosmičev
- 100 ml javorjevega sirupa
- 45 g koščkov temne čokolade (lahko jo narežete sami)
- ščep soli
- 1 čajno žlico cimeta
- 1 čajno žlico vanilije v prahu (po želji)
Najprej odmerite 40 gramov mandljev in jih narežite na drobne koščke. Shranite jih za pozneje, saj jih boste potrebovali za posip.
V mikser stresite preostal del mandljev, dodajte ščep soli in mešajte, dokler ne dobite mandljevega masla. Mešati boste morali nekaj minut, da bo mešanica povsem gladka.*
* Namig: Ko mislite, da ste mešali dovolj dolgo, mešajte še 3 minute.
Dodajte ovsene kosmiče, javorjev sirup, cimet in vanilijo, če jo želite uporabiti. Zmiksajte do gladkega.
Nato maso položite na peki papir in oblikujte nekaj milimetrske ploščice. Nanje potresite mandlje, ki ste jih razrezali na začetku in jih rahlo potisnite v ploščice. Nazadnje stopite čokolado nad vodno kopeljo in prelijte ploščice. Vse skupaj postavite v hladilnik za eno uro, da se dobro strdi.
Ploščice, ki jih ne boste pojedli takoj, hranite v zaprti posodi v hladilniku.
Preverite tudi:
Novo na Metroplay: Pogumna Slovenka, ki je sledila svojim sanjam in preplula ocean | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem