Francoski kolač z rdečo čebulo

Francoski kolač z rdečo čebulo (foto: Arhiv Burdy) Arhiv Burdy
24. 3. 2012

Hitra in preprosta jed, ki bo razveselila brbončice vegetarijancev in vsejedcev.

Sestavine za približno 12 kosov:
  • 2 veliki rdeči čebuli,
  • 3 žlice olja,
  • 2 žlici provansalskih zelišč,
  • 4–5 žlic rdečega vinskega kisa,
  • 1 žlica rjavega sladkorja,
  • 200 ml pinjenca,
  • 5 jajc,
  • 200 g skute,
  • 150 g kisle smetane,
  • sol, poper.
Priprava:

1. Čebuli olupite in ju zrežite na tanke rezine. Čebulo pri majhni temperaturi stekleno popražite na 2 žlicah olja. Ko se čebula obarva rožnato, jo posujte z zelišči, zalijte s kisom ter jo začinite s soljo in sladkorjem. Dobro premešajte, posodo pokrijte in čebulo pri nizki temperaturi dušite 15–20 minut. Po potrebi dodajte še malce vode. Dušeno čebulo dobro ohladite.

2. V skledi stepite pinjenec, jajca, skuto in smetano. Mešanico začinite s soljo. Namastite tortni model premera 24 cm, ga potresite z drobtinami in vanj prelijte polovico testa. Po testu enakomerno porazdelite čebulo in jo previdno prelijte s preostalim testom. Kolač posujte s poprom in ga v pečici, ogreti na 180 stopinj (v ventilatorski na 160), pecite približno 35 minut, da se zgornja površina obarva zlato rjavo.

Priprava približno 35 minut.
Peka približno 35 minut.
Na kos približno 140 kcal. B: 6 g, M: 10 g, OH: 6 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri