Odličen prigrizek za družabni večer ali razvajanje sebe! Preverite, kako narediti enostavne in slastne špinačne trikotnike s feta sirom.
Sestavine za 4 osebe:
- 250 g listnatega testa
- 120 g sveže mlade špinače
- 80 g feta sira
- 30 g naribanega parmezana
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 1 razžvrkljano jajce
- 1 žlica oljčnega olja
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Špinačo operite, očistite in grobo nasekljajte. Čebulo in česen olupite ter ju drobno nasekljajte.
2. V ponvi segrejte olje, na katerem najprej na hitro popražite čebulo. Nato primešajte še špinačo in pražite, da uvene in se zmehča. Vmešajte še česen, sol ter poper in pražite še nekaj minut, nato pa vse skupaj odstavite in ohladite do mlačnega.
3. Ko se špinača nekoliko ohladi, ji primešajte nadrobljen feta sir ter nariban parmezan.
4. Listnato testo po potrebi razvaljajte in ga razrežite na več enako velikih kvadratov. Na sredino dajte kupčke špinačno-sirovega nadeva. Kvadrate po sredini prepognite, da dobite trikotnike, ob robovih pa jih še dodatno stisnite z vilico ali prsti, da se med peko ne bodo odpirali.
5. Trikotnike položite na pekač, obložen s peki papirjem ter jih premažite z razžvrkljanim jajcem. Pecite približno 20 minut pri temperaturi 200°C, da se testo napihne in dobi zlato rjavo barvo.
6. Pečene trikotnike lahko postrežete še tople (ne vroče) ali ohlajene.
- Preberite tudi: Vemo, kje boste najbolje jedli! Zbrali smo TOP SLADICE iz planinskih koč, ob katerih se obliznejo tudi gurmani!
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?