25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kremna čokoladna torta s hrustljavo skorjico (vegansko, brez glutena in predelanih sladkorjev)

Kremna čokoladna torta s hrustljavo skorjico (vegansko, brez glutena in predelanih sladkorjev) (foto: Instagram/Mei Yee) Instagram/Mei Yee
13. 4. 2018

Tako preproste, okusne in zdrave sladice zagotovo že dolgo niste poskusili! Pripravite jo 1, 2, 3 ... Pojeste pa še hitreje.

Priznamo, tudi mi se nismo mogli upreti tako "fotogenični" sladici, zato recept delimo še z vami. Preprosta za pripravo in zeeelo okusna. Je pa tudi veganska, brez glutena in predelanih sladkorjev. Zadetek v polno!

Recept za kremno čokoladno torto s hrustljavo skorjico in gozdnimi sadeži.

Za peko potrebujte podolgovat pekač (primeren za sladico "srnin hrbet"), lahko pa uporabite tudi navadnega okroglega.

Skorja (dno)

Potrebujete:

  • 85 g ovsenih kosmičev*
  • cca. 40 g orehov
  • 2 namočena datlja
  • 3 jedilne žlice kokosovega olja (masla)
  • 1,5 jedilne žlice agavinega nektarja (sirup) – lahko uporabite tudi med
  • 1 žlička vaniljevega ekstrakta
  • ščepec soli

*ker boste kosmiče zmleli, lahko uporabite tudi kupljeno mandljevo moko (ki je sicer dražja), če nimate težave z glutenom, pa lahko uporabite tudi navadno belo moko, polnozrnato ...

Pečico predhodno segrejte na 175 ˚C. Ovsene kosmiče in orehe dajte v mlinček ali mikser in dobro zmeljite (zmiksajte). Dodajte kokosovo olje, agavin nektar, (izkoščičena) datlja, vaniljev ekstrakt in sol ter še enkrat zmešajte, dokler ne dobite mase s teksturo, podobno mokri mivki. Dajte v namaščen pekač in nežno pritiskajte testo, da se prerazporedi po dnu in ob straneh. Pecite, dokler ne postane skorjica zlato rjava (cca. 20–25 minut). Pustite, da se ohladi.

Čokoladna krema (nadev)

Potrebujete:

  • cca. 40 g temne čokolade
  • 1/2 skodelice (125 ml) kokosove smetane

Kokosovo kremo prelijte v kozico in segrevajte ter neprestano mešajte. Ko začne rahlo vreti, odstranite z ognja in prelijte čez čokolado. Pustite stati 1–2 minuti. Nato z metlico mešajte, dokler ne dobite gladke mase. To prelijte v ohlajeno skorjo in postavite v hladilnik za 2–3 ure.

Ko je sladica ohlajena, po vrhu okrasite z jagodami, borovnicami, malinami ... Še ideja: lahko posipate tudi malo kokosove moke.

 

A post shared by Mei Yee (@nm_meiyee) on

Sladica za vikend je pripravljena!

Fotografija in recept, prirejen po: Instagram/Mei Yee

Preberite še:

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri