Obrok za moč.
Potrebujete
- 1 limono
- 2 stroka strtega česna
- ? čajne žličke sušene rdeče paprike v kosmičih
- 4 filete brancina (težke okoli 17 dag)
- 1 ? paprike
- 1 ? čajne žličke mlete kumine
- 2 čajni žlički popra
- ? čajne žličke soli
- 1 jedilno žlico oljčnega olja
Priprava
Iztisnite sok iz limone in ga zlijte v plastično vrečko, ki mora biti dovolj velika za vse 4 filete. Soku dodajte strt česen in kosmiče rdeče paprike ter pretresite, da se sestavine enakomerno premešajo. Nato položite v vrečko filete, vrečko dobro zaprite, rahlo pretresite in za pol ure postavite v hladilnik. V stekleni skodelici zmešajte kumino, papriko, sol in poper ter s pripravljeno marinado natrite obe strani ohlajenih filetov. Specite jih na segretem oljčnem olju v ponvi. Bodite pozorni, da jih najprej položite z mesno stranjo navzdol, saj boste tako preprečili sprijemanje kože na podlago. Pecite približno 6? 7 minut na vsaki strani. Zadostuje za štiri porcije.
Na porcijo
210 kalorij, 32 g beljakovin, 3 g ogljikovih hidratov, 7 g maščob (1, 5 g nasičenih), 1 g vlaknin, 410 mg natrija.
Okusna priloga
Pikanten krompir iz pečice
Potrebujete
- 2 velika olupljena sladka krompirja, lahko tudi navaden krompir
- 2 čajni žlički oljčnega olja
- 1 čajno žličko kajenskega popra
- 2 čajni žlički rdeče paprike v prahu (po možnosti dimljene)
- ? čajne žličke soli
Priprava
Pečico ogrejte na 200 °C. Krompirja po dolžini prerežite na polovici in nato še vsako polovico na 4 rezine. Osušite s papirnato brisačo, pokapljajte z oljčnim oljem in posujte z mleto papriko, soljo in kajenskim poprom po okusu. Tako pripravljen krompir položite v pekač, ki ste ga pred tem obložili s peki papirjem, in ga postavite v ogreto pečico. Pecite 35? 40 minut, da postanejo rezine zlatorjavo zapečene in mehke v notranjosti. Zadostuje za 4 porcije.
Na procijo
110 kalorij, 2 g beljakovin, 19 g ogljikovih hidratov, 2, 5 g maščob, 3 g vlaknin, 320 mg natrija.