Mariniran brancin

4. 7. 2009
Deli
Mariniran brancin

Obrok za moč.

Potrebujete

  • 1 limono
  • 2 stroka strtega česna
  • ? čajne žličke sušene rdeče paprike v kosmičih
  • 4 filete brancina (težke okoli 17 dag)
  • 1 ? paprike
  • 1 ? čajne žličke mlete kumine
  • 2 čajni žlički popra
  • ? čajne žličke soli
  • 1 jedilno žlico oljčnega olja

Priprava

Iztisnite sok iz limone in ga zlijte v plastično vrečko, ki mora biti dovolj velika za vse 4 filete. Soku dodajte strt česen in kosmiče rdeče paprike ter pretresite, da se sestavine enakomerno premešajo. Nato položite v vrečko filete, vrečko dobro zaprite, rahlo pretresite in za pol ure postavite v hladilnik. V stekleni skodelici zmešajte kumino, papriko, sol in poper ter s pripravljeno marinado natrite obe strani ohlajenih filetov. Specite jih na segretem oljčnem olju v ponvi. Bodite pozorni, da jih najprej položite z mesno stranjo navzdol, saj boste tako preprečili sprijemanje kože na podlago. Pecite približno 6? 7 minut na vsaki strani. Zadostuje za štiri porcije.

Na porcijo

210 kalorij, 32 g beljakovin, 3 g ogljikovih hidratov, 7 g maščob (1, 5 g nasičenih), 1 g vlaknin, 410 mg natrija.

Okusna priloga

Pikanten krompir iz pečice

Potrebujete

  • 2 velika olupljena sladka krompirja, lahko tudi navaden krompir
  • 2 čajni žlički oljčnega olja
  • 1 čajno žličko kajenskega popra
  • 2 čajni žlički rdeče paprike v prahu (po možnosti dimljene)
  • ? čajne žličke soli

Priprava

Pečico ogrejte na 200 °C. Krompirja po dolžini prerežite na polovici in nato še vsako polovico na 4 rezine. Osušite s papirnato brisačo, pokapljajte z oljčnim oljem in posujte z mleto papriko, soljo in kajenskim poprom po okusu. Tako pripravljen krompir položite v pekač, ki ste ga pred tem obložili s peki papirjem, in ga postavite v ogreto pečico. Pecite 35? 40 minut, da postanejo rezine zlatorjavo zapečene in mehke v notranjosti. Zadostuje za 4 porcije.

Na procijo

110 kalorij, 2 g beljakovin, 19 g ogljikovih hidratov, 2, 5 g maščob, 3 g vlaknin, 320 mg natrija.

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"