Mediteranska testeninska solata z olivami

18. 6. 2010

Za 4 osebe potrebujete: 300g kratkih makaronov, sol, 1 rdečo čebulo, 2 zavitka mešanice začimb za grško solato, 4 žlice olivnega olja, 100 g rukole, 1 rumena paprika, 3 veliki paradižniki, pol kumare, 100 g fete, 60 g črnih oliv brez koščic

Priprava:

1 Makarone skuhajte al dente v vreli osoljeni vodi po navodilu z embalaže. Testenine dobro odcedite.

2 Čebulo olupite in narežite na tanke kolute. Mešanico začimb zmešajte s 6 žlicami vode in olivnim oljem. Vmešajte čebulo in jo marinirajte 15 minut. Pripravite zelenjavo in rukolo. Papriko, paradižnik in kumaro narežite na koščke, rukolo pa po potrebi prerežite na pol.

Feto narežite na kocke. Odcejene makarone zmešajte z rukolo, papriko, paradižnikom in kumaro. Dodajte preliv in solato dobro premešajte. Pred serviranjem jo posujte s feto in z olivami.

Čas priprave: približno 30 minut.
Na osebo: približno 510 kcal, beljakovine: 17 g,
maščobe: 23 g, ogljikovi hidrati: 54 g.


Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri