Za 4 osebe potrebujete: 8 paradižnikov, 3 kroglice mocarele (po 125 g), 1 šop bazilike, 4 žlice olivnega olja, 2 žlici belega balzamičnega kisa, sol, poper, 2 žlici bučnih semen
Priprava:
1 Paradižnik operite in očistite ter narežite na tanke rezine. Mocarelo odcedite in prav tako narežite na rezine. Baziliko oplaknite, osušite in potrgajte lističe. Po želji jih narežite na trakove.
2 Paradižnik in mocarelo naložite na krožnik kot strešnike in posujte z baziliko. Solato pokapljajte z olivnim oljem in balzamičnim kisom. Začinite jo s soljo in poprom ter posujte z bučnimi semeni. Zraven se prileže hrustljava čabata in pečeno meso, na primer zrezki, steaki ali medaljoni.
Čas priprave: približno 15 minut.
Na osebo: približno 360 kcal, beljakovine: 19 g,
maščobe: 31 g, ogljikovi hidrati: 3 g.