Pikantni rakci z zdrobom

8. 2. 2009

Okusen, hitri obrok s kozicami in zdrobom.

Potrebujete

  • ? skodelice instant pšeničnega zdroba
  • ? skodelice drobno narezane dimljene klobase
  • 1 skodelico piščančje jušne osnove
  • ? skodelice nastrganega sira (čedar ali gavda)
  • ? čajne žličke mešanice začimb za ribe

Potrebujete še

  • 4 manjše pore
  • ? jedilne žlice repičnega olja
  • ? rumene čebule
  • ? zelene paprike
  • 2 stroka česna
  • 35 dag kozic
  • 2 paradižnika
  • sol in poper
  • pikantno omako (čili ali tabasko)

Priprava

1. Na piščančji jušni osnovi skuhajte zdrob po navodilih na embalaži (priprava jušne osnove je opisana spodaj).

V kuhan vroč zdrob vmešajte nastrgan sir in na tanke kolobarje narezan por. Solite in poprajte po okusu ter dobro premešajte. Odstavite s štedilnika in posodo pokrijte s pokrovko.

2. V srednje veliki ponvi segrejte olje, dodajte narezano klobaso, sesekljano čebulo, na tanko narezano zeleno pap­riko in sesekljan česen ter pražite 5? 7 minut, da zelenjava rahlo porjavi. Dodajte dobro očiščene rakce, paradižnik in mešanico začimb. Premešajte in kuhajte nekaj minut, da rakci postanejo rožnate barve. Ostati morajo čvrsti. Dodajte sol, poper in čili omako po okusu. Zadostuje za 2 porciji.

Postrezite

Z mlado špinačo, ki ste jo skuhali na pari in začinili s soljo, nekaj kapljicami oljčnega olja in sveže sesekljanim česnom.

Na porcijo

480 kalorij, 49 g beljakovin, 23 g ogljikovih hidratov, 21 g maš­čob (8 g nasičenih), 3 g vlaknin, 820 mg natrija.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri