Polnjene lepinje

1. 12. 2007

Sestavine za 4 osebe: 500 g fileta lososa, 1/2 žličke začimb za pečenje na žaru, po 1 majhna rdeča in zelena paprika, 1 korenček, 200 g kisle smetane, 50 g naribanega sira (npr. gavda), sol, poper, 1 žlica zelišč, 1 velika lepinja ali 4 majhne.

PRIPRAVA:

1. Pečico segrejete na 220 stopinj (ventilatorsko na 180). Lososa oplaknite, narežite na trakove, začinite z začimb za žar, položite na pekač in pecite 5 do 10 minut.

2. Zelenjavo operite, očistite, po želji olupite in narežite na kocke. Kislo smetano gladko zmešajte z zelenjavo in s sirom. Začinite s soljo, poprom in zelišči.

3. Lepinje vodoravno prerežite in premažite s kremo. Nanjo položite lososa. Drugo polovico kruha položite na vrh. Narežite na kose.

Priprava: približno 25 minut.

Na osebo: približno 540 kcal, B: 32 g, M: 32 g, OH: 29 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri