Po novem letu si privoščite preproste in okusne brezmesne jedi.
Jed, ki jo imate lahko tudi kakšen dan več na zalogi.
Potrebujemo:
- 500g kislega zelja
- 100g sojinih koščkov
- 1 čebula
- 2 žlici drobljenih ovsenih kosmičev
- 1 žlica paradižnikovega koncentrata
- 1 žlička rdeče paprike v prahu
- lovorov list, majaron, strok česna, ščep popra, malce kumine
- 3 žlice olivnega olja
- od 0,7 do 1 liter vode (prilagajate glede na želeno gostoto)
Postopek:
Sojine koščke namočimo v vreli začinjeni vodi (malce zelenjavne kocke). Pustimo stati dobre pol ure, odcedimo in dodobra ožamemo.
Na olju prepražimo na drobno narezano čebulo, ko postekleni, dodamo sojine koščke in papriko v prahu. Pražimo toliko časa, da se koščki malce popečejo in navzamejo okusa čebule. Nato pa dodamo vse ostale sestavine; zelje, ovsene kosmiče, česen, poper, lovor, majaron in paradižnikov koncentrat. Premešamo in zalijemo z vodo. Na blagem ognju kuhamo 30 minut. Vmes preverimo gostoto, če je vode premalo, jo dodamo.
Postrežem s krompirjem v kosih, pirejem ali s kosom domačega polnovrednega kruha.
Hitro in preprosto! Dober tek!
vir: mincikuha
Poglejte si še: Veganske polnjene paprike
ali Kislo zelje prežene številne zdravstvene težave🖉
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?