Ponovoletna jed: Veganski segedin

Ponovoletna jed: Veganski segedin (foto: minci kuha) minci kuha
6. 1. 2020

Po novem letu si privoščite preproste in okusne brezmesne jedi. 

Jed, ki jo imate lahko tudi kakšen dan več na zalogi. 

Potrebujemo:

  • 500g kislega zelja
  • 100g sojinih koščkov
  • 1 čebula
  • 2 žlici drobljenih ovsenih kosmičev
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 žlička rdeče paprike v prahu
  • lovorov list, majaron, strok česna, ščep popra, malce kumine
  • 3 žlice olivnega olja
  • od 0,7 do 1 liter vode (prilagajate glede na želeno gostoto)

Postopek: 

Sojine koščke namočimo v vreli začinjeni vodi (malce zelenjavne kocke). Pustimo stati dobre pol ure, odcedimo in dodobra ožamemo.

Na olju prepražimo na drobno narezano čebulo, ko postekleni, dodamo sojine koščke in papriko v prahu. Pražimo toliko časa, da se koščki malce popečejo in navzamejo okusa čebule. Nato pa dodamo vse ostale sestavine; zelje, ovsene kosmiče, česen, poper, lovor, majaron in paradižnikov koncentrat. Premešamo in zalijemo z vodo. Na blagem ognju kuhamo 30 minut. Vmes preverimo gostoto, če je vode premalo, jo dodamo.

Postrežem s krompirjem v kosih, pirejem ali s kosom domačega polnovrednega kruha.

Hitro in preprosto! Dober tek!

vir: mincikuha

Poglejte si še: Veganske polnjene paprike

ali Kislo zelje prežene številne zdravstvene težave🖉
 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri