Ponovoletna jed: Veganski segedin

Ponovoletna jed: Veganski segedin (foto: minci kuha) minci kuha
6. 1. 2020

Po novem letu si privoščite preproste in okusne brezmesne jedi. 

Jed, ki jo imate lahko tudi kakšen dan več na zalogi. 

Potrebujemo:

  • 500g kislega zelja
  • 100g sojinih koščkov
  • 1 čebula
  • 2 žlici drobljenih ovsenih kosmičev
  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata
  • 1 žlička rdeče paprike v prahu
  • lovorov list, majaron, strok česna, ščep popra, malce kumine
  • 3 žlice olivnega olja
  • od 0,7 do 1 liter vode (prilagajate glede na želeno gostoto)

Postopek: 

Sojine koščke namočimo v vreli začinjeni vodi (malce zelenjavne kocke). Pustimo stati dobre pol ure, odcedimo in dodobra ožamemo.

Na olju prepražimo na drobno narezano čebulo, ko postekleni, dodamo sojine koščke in papriko v prahu. Pražimo toliko časa, da se koščki malce popečejo in navzamejo okusa čebule. Nato pa dodamo vse ostale sestavine; zelje, ovsene kosmiče, česen, poper, lovor, majaron in paradižnikov koncentrat. Premešamo in zalijemo z vodo. Na blagem ognju kuhamo 30 minut. Vmes preverimo gostoto, če je vode premalo, jo dodamo.

Postrežem s krompirjem v kosih, pirejem ali s kosom domačega polnovrednega kruha.

Hitro in preprosto! Dober tek!

vir: mincikuha

Poglejte si še: Veganske polnjene paprike

ali Kislo zelje prežene številne zdravstvene težave🖉
 

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri