Praznična sladica: sočne pečene hruške

27. 12. 2021
Deli
Praznična sladica: sočne pečene hruške (foto: Profimedia)
Profimedia

Želite za praznike pojesti tudi kakšno zdravo sladico? 

Piškoti in druge slaščice so velik del prazničnega vzdušja, a če ste od njih že malce napihnjeni in bi kljub temu vseeno radi poskusili še kakšno sladico, tokrat pripravite nekaj bolj zdravega. In ne skrbite, vseeno bo zelo okusno! Sladico lahko postrežete tudi svojim gostom ob novoletni večerji. 

Namesto jabolk, bomo tokrat pekli hruške. Za recept boste potrebovali 2 hruški, postregli pa boste polovice - torej za 4 osebe. 

Sestavine: 

  • 2 hruški
  • 4 žlice brusnic
  • 1/4 skodelice sesekljanih mandljev
  • 2 žlici medu
  • ščep cimeta za vsako polovico hruške
  • ščep kardamoma in muškatnega oreščka (po želji)

Pečico segrejte na 180 stopinj. 

Hruški razrežite na pol in izdolbite sredico. Položite jih na pekač, obložen s peki papirjem. Če je spodnji del hruške prevelik, ga malce obrežite iz zunanje strani, da bo hruška bolj "ravna" in se posipi ne bodo raztresli. 

Marsikje po Sloveniji sneži: kje ga bo zapadlo največ

Potem v vsako polovico v izdolbeno sredico natresite brusnice, mandlje in začimbe. Nazadnje prelijte z medom. 

Pecite 25 minut in postrezite še tople. Lahko dodate kepico sladoleda. 

Namig: posipe lahko prilagodite svojemu okusu. Dobro se obnesejo tudi orehi in lešniki ter temna čokolada kot preliv, ko so hruške že pečene.  

Profimedia