Recept: Avokadova - bučna juha s koruznim kruhom

15. 10. 2019
Deli
Recept:  Avokadova - bučna juha s koruznim kruhom (foto: Ana Žontar Kristanc (Anina kuhinja))
Ana Žontar Kristanc (Anina kuhinja)

V mrzlih jesenskih dneh se pogrejte z okusno juho, ki si jo privoščite kot predjed ali večerjo. 

Da je avokado vsestransko priročen, potrjuje tudi to, da smo ga tokrat dodali kar juhi. Ljubitelji kremnih juh boste še posebej navdušeni, pa tudi ne-ljubitelji dolgega kuhanja, saj za pripravo potrebujete le 10 minut. 

Za 4 osebe pripravite naslednje sestavine: 

  • 1 srednje veliko čebulo

  • 1 strok česna

  • 500 ml jušne osnove ali vode

  • 2 bučki

  • 1 pest sveže ali zamrznjene špinače

  • 1/2 avokada

  • 1 kos starega koruznega kruha

  • 1/2 čajne žličke paradižnikove mezge

  • 1/2 čajne žličke soli–po okusu

  • vejico peteršilja

  • ščepec belega popra

  • jogurt za preliv–po želji

Na žlici oljčnega olja popečemo drobno narezano čebulo. Med praženjem jo malo posolimo in počakamo, da sezmehča. Nato dodamo na kocke narezani bučki in drobno narezan česen. Malo popražimo in zalijemo z juho.

Solimo, dodamo peteršilj in poper ter na zmernem ognju kuhamo 10 minut. Vmešamo špinačo, mezgo in avokado ter kruh in gladko zmiksamo.

Po okusu dosolimo in postrežemo z jogurtom.

Nasvet: Namesto koruznega kruha lahko uporabimotudi kateregakoli drugega.

Recept za kremno juho je pripravila Ana Žontar Kristanc, več njenih kuharskih domislic pa lahko preverite v knjigi Anina kuhinja - Zdravo in uravnoteženo. Med 15. 10. in 29. 10. 2019 ne zamudite posebne akcije v spletni trgovini na strani Anina kuhinja, ko bo knjiga znižana za 50 %. 

Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?