RECEPT: Bučkini in cvetačni polpeti za kosilo ali malico

13. 1. 2018
Deli
RECEPT: Bučkini in cvetačni polpeti za kosilo ali malico (foto: Profimedia)
Profimedia

Če ste se odločili, da boste svoj krožnik večkrat napolnili z zelenjavo, preizkusite hitro narejene bučkine in cvetačne polpete. Privoščite si jih kot lahko kosilo ali zdravo malico za seboj.

Ker ne potrebujete veliko sestavin in priprava ne zahteva posebnega kuharskega znanja, jih lahko preizkusite že kar danes. Če jih hranite dobro zaprte in na sobni temperaturi, lahko z njimi popestrite službeno malico. Recept je priročen, ker zelenjavo lahko poljubno spreminjate glede na letni čas in okus.

Potrebujete:
  • ½ cvetače
  • 2 bučki
  • ¼ skodelice moke
  • 2 jajci
  • ščep soli
  • ščep popra
  • druge začimbe po okusu
  • kanček domišljije

Bučke dobro operite in jih zmešajte v mešalcu. Naj nastane groba masa.

Cvetačo razrežite na manjše dele in dušite približno 5 minut. Dodajte jo k bučkam in vse skupaj ponovno premešajte.

Maso pretresite na svežo kuhinjsko krpo ali papirnato brisačo in odcedite odvečno tekočino.

Stresite v posodo in dodajte moko, jajca, sol, poper in druge začimbe po izbiri. Vse sestavine dobro premešajte (lahko tudi z žlico).

Oblikujte majhne okrogle polpete.

V ponvi segrejte (kokosovo) olje in vanjo razporedite polpete. Pecite v segreti ponvi dve do tri minute, nato obrnite in zapecite še drugo stran.


Postrezite še tople. Lahko dodate tudi omake po lastni izbiri. Mi prisegamo na tiste, narejene doma. Bučke in cvetačo pa zamenjajte za svojo najljubšo zelenjavo in preizkusite več različic.

Kot omenjeno, polpete lahko jeste tudi mrzle (oziroma ohlajene), zato ostanek shranite v posodo in nesite s seboj po opravkih.

Preberite tudi: 

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"