RECEPT: Bučna juha z jabolki

RECEPT: Bučna juha z jabolki (foto: Profimedia) Profimedia
16. 10. 2022

Jabolka in buča skupaj ustvarijo posebno simfonijo okusov, ki očarajo vse!

Sestavine:
  • 600 g buče
  • 2 jabolki
  • 1 l zelenjavne jušne osnove
  • Polovica čebule
  • Oljčno olje
  • Sol in poper po okusu
Postopek:

1. Bučo operite, odstranite semena in jo narežite na rezine. Slednje razporedite na pekaču, obloženem s peki papirjem. Začinite po okusu in čez pokapajte nekaj oljčnega olja.

2. Rezine buče pecite 30 minut pri temperaturi 200°C. Ko je buča pečena, počakajte, da se nekoliko ohladi, nato pa meso z vilicami postrgajte iz lupine.

3. Čebulo olupite in drobno sesekljajte, jabolka operite, odstrenite peclje in peške, nato pa ju narežite na kocke.

4. V loncu segrejte 2 žlici olja, na katerem za približno 10 minut prepražite čebulo in jabolka. Nato dodajte še bučno meso, vse skupaj dobro premešajte in prilijte še jušno osnovo. Vse skupaj po potrebi še dodatno začinite, nato pa kuhajte še 10 - 15 minut.

5. Juho gladko zmiksajte s paličnim mešalnikom in postrezite še toplo.