Odlična zdrava alternativa ostalim namazom, ki jo lahko enostavno pripravite kar sami!
Sestavine:
- 1 večji jajčevec
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 žlici grškega jogurta
- 1 strok česna
- 1 žlica limoninega soka
- Sol in poper po okusu
Priprava:
1. Jajčevce operite, očistite in vodoravno prerežite napol. Obe polovici odložite na pekač, obložen s peki papirjem. Jajčevec namastite z oljem, po več mestih prebodite z vilicami, nato pa pecite približno 30 minut, da se polovici zmehčata.
2. Ko se jajčevec nekoliko ohladi, iz polovic z žlico postrgajte pečeno meso in ga pustite nekaj minut v cedilki, da se odstrani odvečna tekočina.
3. Meso jajčevca stresite v blender in primešajte še jogurt, česen, limonin sok ter sol in poper. Vse skupaj zmiksajte tako, da dobite gladko in enakomerno zmes.
4. Pridobljen namaz pred serviranjem ohladite v hladilniku, nato pa postrezite s kruhom, grisini ali drugo prilogo po želji.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?