Pripravite najbolj kremasto omako iz buč!
Sestavine:
- Polovica hokaido buče brez semen
- Polovica rumene čebule, narezane na kolobarje
- 2 stroka česna
- 2 žlici oljčnega olja
- 5 listov svežega žajblja
- Pol skodelice zelenjavne jušne osnove
- Pol skodelice indijskih oreščkov, namočenih čez noč
- Sol in poper po okusu
*Omaka se najbolje obnese v kombinaciji s testeninami.
Priprava:
1. Celo polovico buče postavite na višji pekač, obložen s peki papirjem. Prerez naj je obrnjen navzdol. Z vilicami preluknjajte njeno lupino, na pekač dodajte še čebulo in neolupljen česen ter vse skupaj pokrijte s folijo. Vse skupaj pecite pri temperaturi 180°C približno 45 minut, da se buča lepo zmehča. Zadnjih nekaj minut dodajte še žajbelj.
2. Počakajte, da se buča nekoliko ohladi, nato pa ji odstranite lupino in meso buče narežite na kose. Česen olupite.
3. V električni mešalnik dajte jušno osnovo, bučo, čebulo, česen, žajbelj in indijske oreščke. Vse skupaj dobro zblendajte, da dobite gosto, enakomerno omako. Nato primešajte še oljčno olje ter po okusu solite in poprajte. Če je vaša omaka pregosta, dodajte še malo juhe.
4. Omako premešajte s kuhanimi testeninami in postrezite.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?