Pripravite slastno pecivo brez moke, ki predstavlja popoln preplet med kostanjem in čokolado!
Sestavine:
- 250 g temne čokolade za kuhanje
- 200 g masla (+ dodatno za namastitev pekača)
- 250 ml mleka
- 250 g olupljenih pečenih kostanjev
- 4 jajca
- 100 g sladkorja
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
Priprava:
1. V posodo stresite maslo in nalomljeno čokolado. Oboje nad vodno kopeljo stopite, da dobite enakomerno čokoladno zmes, ki jo nato nekoliko ohladite.
2. V kozico nalijte mleko ter stresite kostanje. Mešanico segrevajte skoraj do vretja, nato pa odstavite in kostanje z električnim mešalnikom zmiksajte v gladko kremo.
3. Ločite beljake in rumenjake. Rumenjakom primešajte sladkor in vse skupaj mešajte toliko časa, da dobite svetlo, enakomerno maso. Nato jim primešajte še stopljeno čokolado in kostanjevo kremo. Beljake stepite v sneg, ki ga na koncu tudi počasi primešajte ostalim živilom.
4. Dobljeno zmes vlijte v namaščen pekač in vse skupaj pecite približno 45 minut pri temperaturi 180°C. Pecivo najprej ohladite, nato pa ga narežite na rezine in postrezite.
- Preberite tudi: Ko boste poskusili ta božanski namaz in domače krekerje (noro enostavni so za pripravo), se ne boste mogli več ustaviti!
Novo na Metroplay: Novinar izza nagrade | N1 podkast s Suzano Lovec