Ko boste poskusili ta božanski namaz in domače krekerje (noro enostavni so za pripravo), se ne boste mogli več ustaviti!

Ko boste poskusili ta božanski namaz in domače krekerje (noro enostavni so za pripravo), se ne boste mogli več ustaviti! (foto: Posnetek zaslona | punkufer.dnevnik.hr) Posnetek zaslona | punkufer.dnevnik.hr
7. 10. 2022

Recept za enostaven prigrizek, ki se ga ne boste nikoli naveličali. Preverjeno. Te fantastične krekerje pa lahko kombinirate tudi z drugmi namazi.

Avokadov namaz

Sestavine: 

Domači krekerji

Sestavine: 
  • 220 g sončničnih semen
  • 100 g bučnih semen
  • 70 g lanenih semen
  • 150 g sezamovih semen
  • 2 žlici chia semen
  • 2 žlice psylliuma (lahko nadomestite z 2 žlicama chia semen in 2 žlicama ovsenih kosmičev)
  • 4 žlice ovsenih kosmičev
  • ½ čajne žličke morske soli (oz. po okusu)
  • ½ čajne žličke rožmarina
  • čili v prahu (neobvezno)
  • 375 ml vode

PREVERITE TUDI: Izgubite 20 kilogramov – TAKO deluje dieta z obilnimi zajtrki!

Priprava namaza:

Avokadu odstranite koščico in ga olupite. 

Očiščen avokado dobro pretlačite z vilico (če imate radi koščke avokada, ga lahko seveda pretlačite bolj grobo), dodajte oljčno olje, strt česen, sok limete in vegeto. Premešajte in dodajte kozji sir. 

Na koncu dodajte še bučna semena. Najprej jih na hitro popražite v ponvi in na grobo nasekljajte. 

Vse sestavne še enkrat dobro premešajte. 

Priprava krekerjev:

Vse sestavine (semena, kosmiče, začimbe in vodo) dobro zmešajte v veliki posodi, posodo dobro pokrijte in pustite počivati 20-30 minut. 

Medtem pripravite pekač velikosti 40 x 30 cm in dva kosa peki papirja. Z enim obložite pekač. Pečico segrejte na 180 stopinj Celzija. 

Mešanico razporedite po pekaču, pokrijte s peki papirjem in razvaljajte, da dobite tanko plast testa. 

Postavite v ogreto pečico in pecite 20 minut.

Testo vzemite iz pečice in ga z ostrim nožem razrežite na manjše kvadrate ali pravokotnike in pekač postavite nazaj v pečico.

Temperaturo znižajte na 150 stopinj Celzija in pecite še približno 25 minut.

Krekerji morajo biti čvrsti in hrustljavi. Po potrebi ji popecite dlje (odvisno od vaše pečice), vendar pazite, da ne bodo preveč pečeni. 

Krekerje namažite z avokadovim namazom, po vrhu potresite kalčke in dober tek!

Recept smo našli na punkufer.dnevnik.hr

PREVERITE ŠE: Ali veste, koliko kostanja lahko naberete? Ja, obstajajo omejitve in če jih ne upoštevate, vas lahko doleti TAKO visoka globa!

ALI PA: Preden se naslednjič lotite priprave testenin! TO so napake, zaradi katerih se italijanskim kuharjem naježijo lasje (in zagotovo jih delate)