Pripravite si slastno prilogo, polno beljakovin!
Sestavine za 4 osebe:
- 800 g krompirja
- 400 g skute
- 2 jajci
- 2 žlici kisle smetane
- 2 vejici rožmarina
- Oljčno olje
- Sol in ostale začimbe po okusu
Priprava:
1. Krompir temeljito operite in ga osušite. Večje krompirje lahko narežete na več kosov. Neolupljen krompir potresite v pekač, ga začinite s soljo ter prelijte z nekaj žlicami olja. Nato po krompirju nastrgajte še vejico rožmarina. Vse skupaj dobro pomešajte, da so vsi krompirji enakomerno začinjeni in naoljeni.
2. Krompir nato razporedite po pekaču in ga pecite na 180°C toliko časa, da se zmehča in postane nežno zlato-rjave barve.
4. V skledo stresite skuto in jo z vilico dobro pretlačite. Primešajte še kislo smetano, jajci ter nastrgajte preostalo vejico rožmarina. Če se vam dobljena zmes zdi pregosta, ji lahko primešate še nekaj vode ali mleka.
5. Pečenemu krompirju prelijte s skutino zmesjo ter vse skupaj pecite pri temperaturi 180°C še dodatnih 20 - 30 minut, da se preliv zapeče.
- Preberite tudi: Če želite shujšati, nehajte verjeti TEM mitom
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?