Tokrat paradižnik namesto v solati postrezite kot glavno jed.
Polnjen paradižnik je primeren kot malica, lahko pa tudi kot kosilo, če postrežete še juho in druge priloge. Recept je zelo enostaven, zato ne potrebujete veliko kuharskega znanja.
Slasten namig: riževo-zelenjavni nadev je oplemeniten s sirom.
Za 4 osebe potrebujete naslednje sestavine:
- 8 velikih paradižnikov (po približno 100 g)
- 1 čebulo
- 1 korenček
- ¼ gomolja zelene
- 1 majhno bučko
- 1 žlico masla
- 100 g riža
- sol, poper
- 2 žlički kisle smetane
- 75 g naribanega sira
- 1 žličko sesekljanega peteršilja
- 1 žlico olivnega olja
Paradižnike operite in vsakemu odrežite kapico. Z žlico jih izdolbite in 100 g izdolbenega mesa prihranite. Čebulo olupite in sesekljajte. Pripravite zelenjavo in jo na drobno sesekljajte.
Na maslu stekleno popražite čebulo, dodajte riž in ga na hitro popražite. Prilijte 200 ml vode, dodajte korenje in paradižnikovo meso ter kuhajte približno 5 minut. Nato dodajte zeleno in bučke ter kuhajte še 15 minut. Zelenjavni riž začinite s soljo in poprom.
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). V zelenjavni riž vmešajte kislo smetano, sir in peteršilj ter po okusu še začinite. Paradižnike napolnite z nadevom in jih položite v namaščen pekač. Pokrijte jih s kapicami in pokapljajte z olivnim oljem. V pečici jih pecite približno 20 minut.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?