Preverite, kako na enostaven način pripraviti slasten spomladanski prigrizek.
Potrebujete:
- 1 šopek svežih špargljev
- 5 rezin pršuta
- 1 pest naribanega parmezana
- 2 žlici oljčnega olja
Priprava:
1. Šparglje operite in jim odrežite oleseneli del. Nato cele šparglje (brez olesenelega dela) na hitro blanširajte v vreli vodi 1 do 2 minuti. Šparglje nato na hitro ohladite v hladni vodi in odcedite.
2. Pekač namastite z oljčnim oljem ter nanj razdelite šparglje. Te ovijte s koščkom pršuta in jih položite nazaj na pekač. Nato jih na koncu posujte s parmezanom in pokapljajte še nekaj oljčnega olja.
3. Šparglje pokrijte z alu folijo in jih pecite 10 minut pri temperaturi 180°C. Nato folijo odstranite in pecite še dodatnih 5 minut, da se sir lepo zapeče. Jed postrezite še toplo.
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?