RECEPT: slasten losos nadevan s špinačo

RECEPT: slasten losos nadevan s špinačo (foto: Profimedia) Profimedia
14. 4. 2022

Pripravite božanskega lososa v pečici, nadevanega s špinačo.

Sestavine za 4 osebe:
  • 4 fileji lososa
  • 120 g odmrznjene in odcejene špinače
  • 70 g kremnega sira z manj maščobe
  • 30 g naribanega parmezana 
  • 2 stroka česna
  • Oljčno olje
  • Sol in poper po okusu

Postopek:

1. Fileje lososa operite in osušite ter na obeh straneh začinite s soljo in poprom.

2. V posodici zmešajte ožeto špinačo, kremni sir, naribani parmezan ter nasekljan česen. Nadev začinite s soljo in poprom. 

3. Fileje s tankim nožem na sredini zarežite globljo zarezo. Vanjo nadevajte 1 - 2 žlici nadeva. Nadevane fileje zložite na pekač in jih prelijte z nekaj kapljicami olivnega olja.

4. Lososa pecite 10 - 15 minut pri temperaturi 180°C.