Imate radi kaki? Potem morate poskusiti spodnji recept!
Čas priprave: 35 minut
Težavnost: 2/3
Kakijeva nevesta
Sestavine:
- 2–3 kakiji
- 500 ml alpske smetane za stepanje Mu Cuisine
- 2 žlici kisle smetane Mu Cuisine Mileram
- 1 zavitek vaniljevega sladkorja
- 1 limona
- 2 žlici namaza iz bele mlečne čokolade
- 1,5 žlice sladkorja v prahu
- pistacije
- piškoti po želji
Kaki narežemo na kockice. Dodamo limonino lupinico, limonov sok, vaniljev sladkor, žlico sladkorja v prahu in dobro premešamo. Razdelimo na dva dela. Enega pustimo, da se macerira, drugi del kakija s paličnim mešalnikom dobro pretlačimo.
Dobro ohlajeni alpski smetani za stepanje Mu Cuisine dodamo kislo smetano Mu Cuisine Mileram in pol žlice sladkorja v prahu. Stepemo. Proti koncu stepanja dodamo še bel čokoladni namaz. Ne stepamo predolgo, ampak le dokler smetana ni lepo kremasta. Razdelimo na dva dela. Tretjino smetane damo v dresirno vrečko, preostalima dvema tretjinama pa na rahlo z lopatko vmešamo pretlačeni kaki. Ne zmešamo popolnoma, ampak toliko, da so vidne debele ceste pretlačenega kakija.
Sladico sestavimo: Na dno kozarca damo 2–3 žlice mletih piškotov, 2–3 žlice maceriranega kakija, prekrijemo s kakijevo kremo, na vrh pa nabrizgamo stepeno smetano. Potresemo s pistacijami in sladico v hladilniku dobro ohladimo.
Foto: Profimedia, Promocijsko gradivo