Kako enostavno pripraviti hrustljave in slastne jabolčne žepke?
Sestavine:
- 500 g naribanih jabolk
- 60 g sladkorja
- Pol čajne žličke cimeta
- 2 žlici limoninega soka
- 500 g listnatega testa
- 1 jajce, razžvrkljano
- Pest rozin (po želji)
Priprava:
1. Naribana jabolka stresite v kozico ter jim primešajte sladkor, cimet in limonin sok. Kozico pokrijte, pristavite na kuhalnik in na nizki temperaturi dušite dobrih 5 minut, da se jabolka zmehčajo. Kozico nato odstavite in jabolka ohladite, na koncu pa jim po želji primešajte še rozine.
2. Listnato testo na pomokani površini razvaljajte in narežite na kvadrate. Robove slednjih namažite z razžvrkljanim jajcem, na sredino pa naložite jabolčni nadev. Kvadrate prepognite po diagonali, da dobite trikotne žebke, robove stisnite z vilicami, po vrhu pa žepke premažite z razžvrkljanim jajcem.
3. Žepke položite na pekač, obložen s peki papirjem. Pecite 20 - 25 minut pri temperaturi 200°C, dokler se žepki ne obarvajo zlato rjavo. Nato jih odstranite iz pečice, nekoliko ohladite in postrezite.
Novo na Metroplay: Vidnost in varnost v prometu: "Zgoditi se mora 'aha moment', da spremenimo svoje navade"