Lani je bananin kruh postal prava senzacija, letošnjo jesen pa je vse bolj priljubljen bučin kruh! Za vas smo pripravili enostaven recept, da lahko bučin kruh z lahkoto pripravite tudi vi.
Sestavine za 8-10 rezin kruha:
- 2 skodelici večnamenske moke
- ½ skodelice sladkorja
- 1 čajna žlička pecilnega praška
- 1 čajna žlička cimeta
- 1 čajna žlička ingverja
- ½ čajne žličke muškatnega oreščka
- ½ čajne žličke soli
- 2 čajni žlički vanilijevega ekstrakta
- 75 ml mandljevega mleka sobne temperature
- 75 ml stopljenega kokosovega olja
- 400 g kuhane buče (bučo olupite, narežite na kose in kuhajte v vreli vodi. Buča je kuhana takrat, ko kose z lahkoto prebodete z vilico)
Postopek:
1. Bučo spasirajte s paličnim mešalnikom ali v blenderju, da dobite bučin pire.
2. V posodi zmešajte moko, pecilni prašek in začimbe. Ločeno zmešajte najprej olje, sladkor, mleko in vanilijev ekstrakt.
3. Združite mešanico iz obeh posod ter dobro premešajte. Na koncu dodajte bučin pire in ponovno dobro premešajte.
4. Maso vlijte v pekač za kruh, obložen s peki papirjem.
5. Pecite 55-60 minut na temperaturi 180°C. Ko je kruh pečen, ga pustite 5 - 10 minut, da se ohladi in nato servirajte.
- Preberite tudi: Miti in resnice o veganski prehrani
Novo na Metroplay: Kako lahko vzdržujemo mišično maso ter preprečimo težave, kot so sarkopenija in osteoporoza?