Riževa solata s tunino

20. 7. 2010
Deli
Riževa solata s tunino

Sestavine za 4 osebe: 200 g riža, sol, 1 konzerva tunine v lastnem soku (185 g), polovica čebule, šopek rukole, 1 kumara, 200 g češnjevega paradižnika, 3 žlice belega balzamičnega kisa, 1 žlička medu, 5 žlic oljčnega olja, poper

Priprava:

1 Riž skuhajte po navodilih z embalaže in ga ohladite. Tunino odcedite in jo z vilicami razdrobite. Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Rukolo operite, osušite in jo grobo nasekljajte. Kumaro olupite, po dolgem prerežite, odstranite semenje in jo narežite na kocke. Paradižnik operite in narežite na četrtine. Vse pripravljene sestavine zmešajte.

2 Zmešajte kis, med, oljčno olje, dve žlici vode, sol in poper. Preliv zmešajte s solato in razdelite v kozarce. Po želji lahko okrasite z rukolo.

Priprava približno 30 minut.

Preprosto.

B: 15 g, M: 20 g, OH: 42 g.

Brez glutena.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"