Vrhunski barmani dajo priljubljenim mešanicam prepoznavno osebno noto z dodatkom različnih sadnih in zeliščnih sirupov. Goste in aromatične raztopine so tako ena izmed glavnih sestavin za točilnim pultom, priprava teh pa je dokaj preprosta in hitra. V enem delu vode je treba najprej raztopiti 1? 1, 5 dela sladkorja. Sledi dodajanje različnih okusov, ki so barmanova skrivnost in podpis. V raztopino se lahko doda različne mešanice svežih zelišč, začimb in sadja. Naš predlog je mešanica ingverja, pimenta in močnega hibiskusovega čaja.
Malinov sirup
1. V kozici pri nizki temperaturi raztopite 1, 5 skodelice sladkorja v 1 skodelici vode.
2. Dodajte 5? 6 skodelic svežih ali odtajanih malin in jih dobro pretlačite s kuhalnico ali žlico.
3. Počasi kuhajte in mešajte 20 minut. Mešanico nato pretresite v večje kovinsko cedilo, s kuhalnico ponovno dobro pretlačite, precedite in pustite, da se ohladi. Na koncu dodajte sirupu še 0, 3 dcl vodke (alkohol sadnemu sirupu podaljša rok uporabe). Prelijte v steklenico in jo zaprite.
Koktajl Deteljica
Strežejo ga v klubu Deteljica v New Yorku
- 45 ml gina Plymouth (ali kakšnega drugega kakovostnega gina)
- 15 ml suhega vermuta
- 15 ml svežega limoninega soka
- 15 ml malinovega sirupa
- 8 ml svežega jajčnega beljaka
foto: http://www.tipsytexan.com, http://eater.com