Sirupi so duša koktajlov

24. 3. 2009
Deli

Vrhunski barmani dajo priljub­­ljenim mešanicam prepoznavno osebno noto z dodatkom različnih sadnih in zeliščnih sirupov. Goste in aromatične raztopine so tako ena izmed glavnih sestavin za točilnim pultom, priprava teh pa je dokaj preprosta in hitra. V enem delu vode je treba najprej raztopiti 1? 1, 5 dela sladkorja. Sledi do­­­­dajanje različnih okusov, ki so barmanova skrivnost in podpis. V raztopino se lahko doda različne mešanice svežih zelišč, začimb in sadja. Naš predlog je mešanica ingverja, pimenta in močnega hibiskusovega čaja.

Malinov sirup

1. V kozici pri nizki temperaturi raztopite 1, 5 skodelice sladkorja v 1 skodelici vode.

2. Dodajte 5? 6 skodelic svežih ali odtajanih malin in jih dobro pretlačite s kuhalnico ali žlico.

3. Počasi kuhajte in mešajte 20 minut. Me­­­­ša­­­­­­nico nato pretresite v večje kovinsko cedilo, s kuhalnico ponovno dobro pre­­­tla­­­­­­­­­­čite, precedite in pustite, da se ohladi. Na koncu dodajte sirupu še 0, 3 dcl vodke (alkohol sadnemu sirupu podaljša rok upo­­rabe). Prelijte v steklenico in jo zaprite.

Koktajl Deteljica

Strežejo ga v klubu Deteljica v New Yorku

  • 45 ml gina Plymouth (ali kakšnega drugega kakovostnega gina)
  • 15 ml suhega vermuta
  • 15 ml svežega limoninega soka
  • 15 ml malinovega sirupa
  • 8 ml svežega jajčnega beljaka

foto: http://www.tipsytexan.com, http://eater.com

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"