V 3 korakih do slastnega morskega kosila po receptu zmagovalca Masterchefa!

V 3 korakih do slastnega morskega kosila po receptu zmagovalca Masterchefa! (foto: Vid Rotar) Vid Rotar
1. 7. 2022

Si želite pripraviti enostavno, a okusno kosilo? Pripravite si sipine testenine po receptu zmagovalca oddaje Masterchef.

V letošnji oddaji Masterchef je laskavi naziv osvojil Luka Novak, preprost fant, ki je svojo strast našel v kuhinji. Za udeležbo v tekmovanju je veliko postavil na kocko in sledil svojim sanjam. Tudi v bodoče pravi, da si želi slediti sanjam ter se prepustiti lepoti, ki jo kulinarika ponuja. Ljudem želi približati svoj pogled na kulinariko in jim pokazati, kako v njej uživati.

Po tekmovanju ima Luka v načrtih kar nekaj projektov. Med drugim je izpostavil projekt COOLinarika, s katerim z ekipo želijo ljudem sporočiti da je kulinarika nekaj, v čemer moramo uživati  in preko česar se lahko povezujemo.

Luka verjame, da moramo prav vsi zapustiti cono udobja in neustrašno slediti svoji strasti. Če si želimo biti srečni, moramo živeti svoje sanje in spoštovati svoje želje. Osebno je našel svojo strast v kuhinji in temu si želi slediti tudi v prihodnje.

Luka pa nam je zaupal tudi recept za sipine špagete z vongolami

Potrebujete:
  • 150 g sipinih špagetov
  • 200 g vongol
  • 50 g sušenih paradižnikov
  • 4 stroki česna
  • 100 ml ribje osnove
  • 150 ml belega suhega vina
  • 1 šalotka
  • Pest oliv
  • Sveža bazilika
  • Svež rožmarin
  • Sol in poper po okusu
Priprava:

1. V osoljenem kropu skuhajte sipine špagete "na zob".

2. V ponvi segrejte oljčno olje, dodajte sesekljan česen in šalotko, sušene paradižnike, malo rožmarina ter olive. Vse skupaj dobro prepražite in zalijte z belim vinom. Ko slednje izhlapi, prilijte še ribjo osnovo, v omako vmešajte vongole in kuhajte približno 5 - 6 minut oziroma dokler se vongole ne odprejo.

3. Ko je omaka pripravljena, vanjo vmešajte špagete, nekaj kapljic oljčnega olja. Omako po potrebi posolite ter dodate še sveže narezano baziliko. Toplo jed postrezite in uživajte v omamnih okusih.