Zelenjavne palačinke

15. 2. 2010

Za 4 osebe potrebujete: 4 žlice koruze (iz pločevinke), 2 bučki, 4 jajca, ? l sojinega mleka, 300 g moke, 4 žličke repičnega olja, po 2 vejici kopra in timijana, 75 g zelenih oliv, polnjenih s papriko, 2 paradižnika, 250 g sojinega jogurta

Priprava:

1 Koruzo odcedite, bučki pa narežite na zelo tanke rezine. Jajca razžvrkljajte in zmešajte s sojinim mlekom. Postopoma dodajajte moko in zmešajte v gosto tekoče testo.

2 V ponvi segrejte 1 žličko olja in na njem popecite ? bučk in 1 žlico koruze. Prelijte z ? testa in pecite približno 3 minute. Palačinko obrnite s pomočjo pokrovke in pecite še 3 minute. Enako specite še 3 palačinke.

3 Zelišča oplaknite, osušite in sesekljajte. Olive narežite na kolute. Pripravite paradižnik, mu odstranite semenje in ga narežite na majhne kockice. Na palačinke kanite po 1 žlico jogurta in jih posujte s paradižnikom, olivami in zelišči.

Čas priprave približno 25 minut.

Na osebo približno 520 kcal,

beljakovine: 25 g, maščobe: 21 g,

ogljikovi hidrati: 61 g.

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri