Če radi v roke vzamete kuhalnico, veste, da zelenjava ni le za v juho, ampak je lahko tudi odličen prigrizek med obroki. Preizkusite lahek »zelenjavni suši«, ki bo popestril vaš jedilnik.
Zelenjavni zavitki so super malica po kosilu, ko zadiši kaj sladkega. Tokrat namesto s kosom torte, postrezite malo drugače.
Potrebujete:
- ½ skodelice indijskih oreščkov, namočenih čez noč
- 1 žlica kisa (neobvezno)
- 3–4 bučke (6–8 trakov)
- 2 korenja (narezana na koščke)
- 1 kumara (narezana, brez semen)
- 4 redkvice (narezane)
- 1 avokado (olupljen in narezan)
- 1 manjši kupček koriandra
Indijske oreščke zmiksajte skupaj s kisom, da dobite gladko zmes. Odrežite konce bučke in jo narežite na tanke, dolge trakove. Bučko lahko tudi popečete. Nato na en del dodajte zmes iz oreščkov in kisa, obložite z avokadom, korenjem in drugo zelenjavo. Če vam je ljubša katera druga vrsta zelenjave ali vam je celo všeč kombinacija z drugim sadjem, brez skrbi zamenjajte ali dodajte. Dobro pa je, da so živila nasekljana oziroma narezana na tanke palčke. Lepo se poda tudi beli sir. Potem pa le še zavijte in uživajte!
Zvitke lahko pripravite tudi z jajčevci ali ohrovtovimi listi.
Preberite tudi:
- Razstrupljanje z regratovim smutijem
- Zajtrk: Pogrejte se s sladko kvinojo
- 13 živil, ki znižajo krvni tlak