Zmešajte koktajl pred prehladom

25. 8. 2005

Dedci pohajkujejo po barih zaradi različnih razlogov. Nekateri si iščejo nove družice, nemara žene, drugi zahajajo tja, da bi pred njimi pobegnili. Bari so odlična priložnost za to, da pasivno pokadite škatlo cigaret vseh okusov in da ob posebnih priložnostih kegljate z belimi mišmi. Bari niso zdravi, jebiga. Lahko pa bi bili, vi bi lahko bili. Če bi za spremembo naročili pravo pijačo in se ne bi nalivali s čezmernimi količinami materiala, odgovornega za jetrni razpad. Recepti, ki sledijo, so lahko tudi vaša nova strategija za boj proti nezdravemu življenju, če želite. Naj gre za pijačo, ki vzpodbudi vaše srce, ali ognjeno vodo, ki kuri maščobe, tu so. In nikar ne skrbite, z veseljem smo jih preizkusili, preden je nastal ta članek. In to večkrat in temeljito v ekstremnih razmerah bližnjega bara: brez žensk in slanih kikirikijev na mizicah. Opozorilo za bebce tam zunaj: ne namigujemo na to, da boste postali bolj zdravi, če se ga boste bolj nalivali. Ker to ni delovalo na nas, ne vidimo razloga, zakaj bi delovalo na vas.

Nizki udarec

Grenivkin požgečkaj-me-prosim za vašo prostato

Govorice pod pultom: Nekako samoumevno se zdi to, da težave s “pipco” kar kličejo po obisku bara in eni ali dveh pijačah, a ne? Zmerno uživanje alkohola pa so zdravniki tudi povezali s 33-odstotnim zmanjšanjem simptomov za benigno prostatično hiperplazijo (BPH), med katerimi je tudi težko uriniranje. Sok grenivke vsebuje fruktozo, ki morda zmanjšuje raven snovi, ki je povezana z BPH. Svoje doda tudi likopen, fitokemikalija, ki baje preprečuje raka na prostati.

Operacija nosu

Lajšanje prehlada z ledom

Govorice pod pultom: Mešanje zdravil za prehlad z alkoholnimi pijačami ni ravno priporočljivo, je pa zato toliko bolje, če si pripravite napitek, ki slovi po tem, da je odličen protistrup za prehlad. Hren vsebuje alil izotiocianat, ki vam bo v kombinaciji s kapsaicinom iz tabaska dobro prevetril kanale. In še bonus: delo, ki ga bo kap-saicin opravil v vaših ustih, bo odvrnilo vaše možgane od razmišljanja o bolečinah bolnega grla.

Krvavoroki OJ ali Defibrilator

Kozarček obrambe pred tihim morilcem

Govorice pod pultom: Poznate francoski paradoks? Žabarji ljubijo McDonalds, a sovražijo Američane. In baje se otepajo umiranja za srčnimi napadi. Mogoče pijejo vino skupaj z BigMaci. Rdeče vino lahko pomaga vašemu srcu na dva načina: preprečuje strdke v krvi in po zaslugi antioksidanta resveratrola tudi zmanjšuje raven vašega holesterola. Pošteno. Pomarančni sok pa bo vzdignil raven “dobrega” holesterola v krvi in vam pomagal pri nadzorovanju visokega krvnega tlaka.

Zakuri me

Samovžig vašega ljubezenskega življenja

Govorice pod pultom: Po tistem, ko bodo njene oči nehale opazovati ognjeno predstavo, se ji zazrite v oči in približajte dovolj, da lahko zajame sapo sambuce. Sladki vonj likerja je tisti, ki ga ženske velikokrat povezujejo s spolnim vzburjenjem, res (vsaj po mnenju ameriških raziskovalcev). Medtem ko omedleva, pitje dalje. Saj veste: več alkohola ko boste imeli v riti, tem pohotnejši boste (in ona). Ne priporočamo pa vam, da prestopite mejo treh kozarčkov.

Guvernerjeva pomilostitev

Vaš pobeg iz pekla alkoholnega mačka

Govorice pod pultom: Vsakdo ima svoj zvarek za podobne situacije in vsi imajo okus po mokri pasji dlaki. Naš napitek je boljšega okusa in je tudi učinkovitejši. Vodka je tu zato, da olajša vaš pobeg iz alkoholnega zapora, medtem ko je džus poln fruktoze, kar vam bo pomagalo pri izločanju alkohola iz sistema. Ingver v ingverjevem pivu bo medtem olajšal vrenje v vašem trebuhu. Tudi okras ni kar tako: češnje vsebujejo antioksidant antocianin, ki se ponaša s podobnimi lastnostmi kot aspirin. Lajša bolečino.

Modra maserka

Masažni alkohol za notranjo uporabo

Govorice pod pultom: Vsaka poceni alkoholna brozga lahko odpravi tegobe življenja (za tistih nekaj uric), a za zategnjene mišice potrebujete izredno žilavo pijačo. Maserka je zmešana s curacaom, likerjem, ki vsebuje infuzijo aromatičnih olupkov pomaranč. Ta skorja vsebuje fitokemikalijo hesperidin, ki pomaga pri olajšanju mišičnih vnetij. Kinin, ki ga najdemo v toniku, pa ne samo da preprečuje malarijo (ok, v naših krajih je res ni), zelo dobro se izkaže tudi kot relaksant mišic. Nič krčev torej. Pa gin? No, gin je pač dobrega okusa.

Varni pristan

Rešitev za v nevihti nasedel želodec

Govorice pod pultom: Pili ste oporečno vodo, zdaj pijte to. Raziskave so namreč pokazale,

da je v rdečem vinu dovolj sestavin, ki vas bodo držale stran od straniščne školjke. V ananasovem soku pa je encim bromelain, ki vam bo v kombinaciji z ogljikovim dioksidom v sodavici pomiril notranjost in vas primoral v novo rundo limba v rekordnem času.

Lahka ruska artilerija

Edina prava dietna pijača za moške

Govorice pod pultom: V raztreseni mladosti ste ohranjali vitko postavo tako, da ste vse kalorije, pridobljene prejšnjo noč, skurili na tisoč in en način. Zdaj potrebujete bolj zrel in manj umazan pristop. Beli Rus je dobro znan napitek, mi pa vam predlagamo, da izpustite tisti deciliter vodke, ki je običajno v njem, saj boste s tem oklestili napitek za kar 153 kalorij. In v mleku je dovolj kalcija, ki bo poskrbel za to, da se maščobne celice ne bodo preveč razmnožile.

Rudolf Skok