Slastne jedi, sladice in napitki, ki jih lahko pripravite iz bezga

4. 6. 2020

V tem času v polnem razcvetu, zato je čas, da pripravimo nekaj slastnih receptov iz bezga.

Slika 1/6

Bezeg sodi v rod grmovnic ali nizkih dreves. Poznamo kar 30 različnih vrst.

V naravi ga boste zelo hitro prepoznali – če ne že po omamnem vonju, pa po značilnih umazano belih cvetovih. Rad ima jase in robove gozdov, marsikje pa že krasi tudi vrtove.

Bezeg ima številne dobrodejne lastnosti: tradicionalno so ga uporabljali za zdravljenje infekcij, medtem ko so stari Egipčani z njim razvajali kožo in zdravili opekline. Danes se ga najpogosteje uporablja za lajšanje simptomov prehlada in gripe.

Cveti navadno junija, septembra pa se iz cvetov razvijejo jagode. Te sveže in surove niso užitne.

No, danes pripravljamo nekaj slastnega iz bezgovih cvetov.

KLIKNITE NAPREJ ZA PRVI RECEPT …

Profimedia

 

 

 

Izbrali smo drugačen pristop. Ga boste podprli?
V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Poleg tega pa tudi neomejen dostop do kakovostnih lifestyle vsebin.
Vsak prispevek, velik ali majhen, je dragocen in ključnega pomena za našo uredniško neodvisnost.

Podpri in prispevaj

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri