BEZGOVI HRUSTLJAVČKI Z MEDOM
Sladica malo drugače. Pripravite zlato rjave bezgove hrustljavčke.
POTREBUJETE:
• 16 bezgovih cvetov
• olje za cvrtje
• 100 g moke, v katero vmešajte 1 ½ čajne žličke pecilnega praška in ščepec soli
• 2 čajni žlički koruzne moke
• 2 čajni žlički sladkorja (fino mletega)
• 1 jajce
• 175 ml mineralne vode
PRIPRAVA:
Cvetove očistite in jim odrežite peclje (tako, da cvetovi ostanejo skupaj). Pripravite kozico za cvrtje in začnite počasi segrevati olje.
Medtem zmešajte moki in sladkor. V drugi posodi stepite jajce in primešajte mineralno vodo. Nato mokre sestavine počasi vmešajte s suhimi – na sredini moke naredite vdolbinico.
Cvetove nato pomočite v pripravljeni masi in vrzite v segreto olje za 30 sekund oz. dokler ne dobijo zlato rjave barve.
Poberite jih iz olja in položite na papirnato brisačko.
Kako jih lahko postrežete: rahlo jih potresite s sladkorjem v prahu in pokapajte z medom. Nato pa si jih privoščite takoj, dokler so še hrustljavi.
SAMO ZA POSEBNO RAZVAJANJE PA NASLEDNJI SLASTEN, A ZELO PREPROST RECEPT (če se mu boste sploh lahko uprli) ...