Zeleni solatni krožnik

12. 7. 2014 | Vir: liza.aktivni.si
Deli
Zeleni solatni krožnik (foto: stockfood photo)
stockfood photo

Harmonična dopolnitev: orehova polivka

Za 4 osebe potrebujete

  • 500 g zelenih belušev
  • 4 žlice sončničnega olja
  • 2 šalotki
  • 40 g orehov pekan
  • 1 glavnato solato
  • 1 šopek rukole
  • 25 g portulaka
  • 1 šopek regrata
  • nekaj solate Frisee
  • 3 žlice svetlega balzamičnega kisa
  • 2 žlici orehovega olja
  • 1 ščepec sladkorja
  • sol, poper

Priprava

Beluše oplaknite in odrežite olesenele končke. 6 do 7 minut jih pecite na 2 žlicah vročega olja. Občasno premešajte. Po koncu peke jih pustite, da se ohladijo.

Šalotki olupite in ju zrežite na majhne kocke. Pekan orehe brez dodatka maščobe popražite v teflonski ponvi, da lepo zadišijo. Počakajte, da se malce ohladijo in jih nato sesekljajte. Oplaknite vse vrste solat, jih očistite in osušite v solatni centrifugi. Porazdelite jih po 4 krožnikih in po njej še beluše.

Preostalo sončnično olje zmešajte s kisom, orehovim oljem in sladkorjem ter polivko začinite s soljo in poprom. Po solati razporedite še šalotko, jo nakapajte s polivko in potresite s pekan orehi.

Čas priprave: približno 55 minut.

Na osebo: približno 260 kcal, beljakovine: 4 g, maščobe: 25 g, ogljikovi hidrati: 3 g.

Novo na Metroplay: Kako hitro in enostavno pripraviti uravnotežen obrok? | Žana Hrastovšek